Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μπακαλιάρος πλακί

Από την κ. Σοφία Μούτσου


ΥΛΙΚΑ

4-5 κομμάτια μπακαλιάρος παστός, 4-5 πατάτες μέτριες, 2 κρεμμύδια ξερά, 3 ώριμες ντομάτες,1 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι πελτέ, 3 σκελίδες σκόρδο,2 φύλλα δάφνη, 1 ματσάκι μαϊντανός.Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε αρκετές ώρες (και καλύτερα όλη τη νύχτα), αλλάζοντας το νερό συχνά. Περνάμε τις ντομάτες από το χοντρό τρίφτη και κόβουμε το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες αν μας αρέσουν έτσι ή τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσέχοντας να μην καούν. Ρίχνουμε στο μείγμα την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τον πελτέ λιωμένο σε λιγο νεράκι και λίγο μαϊντανό να πάρει ωραία γεύση η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα μας να βράσει 1-2 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στο ταψί, απλώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ανακινούμε το ταψί να στρώσουν όλα τα υλικά καλά. Σε διάφορα σημεία του ταψιού μας φυτεύουμε τα φύλλα δάφνης για να πάρει το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του !
Συνοδέψτε το φαγητό με ένα ωραίο κρασί και απολαύστε το....



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου