Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι : Μεζές για ουζάκι και κρασάκι

Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου
Μια νοστιμιά που συνηθίζεται πολύ στις ψαροταβέρνες της Εύβοιας που φημίζεται για τα ψαρικά της !!!



Υλικά για 2 άτομα:
12 ολόκληρες γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μπολ φρέσκιας τριμμένης ντομάτας
2 κ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
100 γραμ.τυρί φέτα

Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό να βράζει. Προσθέτετε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε ολόκληρες τις γαρίδες.
Αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Τις βάζετε σε καθαρό πιάτο και κρατάτε το ζωμό που έβρασαν.
Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αφήνετε λίγο να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο από τον ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες.
Περιμένετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και σβήνετε τη φωτιά.
Παίρνετε 2 σαγανάκια και βάζετε στον πάτο του καθενός 5-6 γαρίδες.
Από πάνω θρυμματίζετε τη φέτα και σκεπάζετε με τη σάλτσα.
Βάζετε τα σαγανάκια στον φούρνο για 3-4 λεπτά για να γκρατιναριστεί και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου