Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Λαγός στιφάδο "του κυνηγού" από την κεντρική και νότια Εύβοια

Από την κ. Σόφη Καραγιάννη - Κριεζά

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό λαγό. Εναλλακτικά κουνέλι ή μοσχάρι ποντίκι
2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κεφάλι σκόρδο( όποιος το αντέχει ή 2-3 σκελίδες)
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο ξύδι δυνατό (γλυκάδι)
5-6 μπαχάρια
δάφνη κατά βούληση
πιπέρι σε κόκους κατά βούληση
αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και από πάνω τα κρεμμύδια το σκόρδο το μπαχάρι την δάφνη και αλατίζουμε.Περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Μαγειρεύουμε για 3 ώρες και το σβήνουμε.Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η κ. Σόφη Καραγιάννη που βρίσκεται στο Λονδίνο αναπολεί με νοσταλγία και μας λέει : "το στιφάδο του μπαμπά μου! Ο παππούς και ο μπαμπάς μου στα Κριεζά ήταν πολύ καλοί κυνηγοί και το φαγητό αυτό το φτιάχναμε συχνά στο σπίτι" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου