Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Kουραμπιέδες ..παραδοσιακοί με τσίπουρο

από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων 


Υλικά
800 γρ βούτυρο αγνό
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
1 κρόκο αυγού
2-3 βανίλιες για τη ζύμη
2 κουταλιές του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα κ καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο
Αλεύρι όσο πάρουν, η ζύμη να είναι σφιχτή.
και
2-3 πακέτα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
3-4 βανίλιες σκόνη ακόμα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 15’-20’να ασπρίσει το βούτυρο καλά, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τις βανίλιες, το μπέκιν, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. 
Σε ένα ταψί κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες. Σε μία μεγάλη λαδόκολλα βάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί με ένα μεγάλο σουρωτήρι τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα…..
Αυτοί οι κουραμπιέδες γίνονται αφράτοι και δεν λασπώνουν στο στόμα όταν τους τρώμε. Τους  φτιάχνω κάθε χρόνο και έχουν επιτυχία

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ……!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Η μάνα μου είναι Αγ.Αννιώτισσα. Εκεί στους κουραμπιέδες αντί για τσίπουρο βάζουν ούζο. Το άρωμα του κουραμπιέ με το ανθόνερο πριν περαστούν στην άχνη, είναι μοναδικά τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή