Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Κότσι αρνίσιο στη λαδόκολλα

Από τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου


ΥΛΙΚΑ
3 Κότσια απο αρνάκι ( 1.500 γρμ. περίπου)
500 γρμ. φέτα σκληρή.
1 κούπα κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
6-7 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
10-12 ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κότσια με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Πέρνουμε μία λαδόκολλα και την αλείφουμε βούτυρο. Βάζουμε μέσα ένα κότσι, μερικά κομμάτια τυριών, λίγο σκόρδο, τέσσερα ντοματάκια και μία κουταλιά βούτυρο.. Διπλώνουμε προσεκτικά , ώστε να είναι τα υλικά καλά κλεισμένα.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα άλλα δύο πακέτα. Βάζουμε τα πακέτα σε μία γάστρα η σε πυρίμαχο σκεύος. 
Ρίχνουμε δύο κούπες χλιαρό νερό και τα βάζουμε στους 179-180 c. Το αφήνουμε στο φούρνο 4-5 ώρες να ψηθούν και τα σερβίρουμε ζεστά.

Μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμες φαίνονται όλες οι συνταγές σου!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #25 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ
      Γίναμε κι εμείς μέλη σας !!!
      Καλή συνέχεια !!!!

      Διαγραφή